Emailaren bidez pasatu didate errezeta hau (egilea ezin dut aipatu emailean agertu ez zelako; baina, eskerrak ematen dizkiot); eta, zuen gustukoa izango delakoan, hona ekartzen dizuet.
INAUTERIAK GAINEAN,
SANTA AGEDA ATE JOKA ETA ….
SAN BLAS OPILA EGITEN IKASI NAHI?
San
Blas sasoian opil goxo-goxoak dira non-nahi. Egiten ikasi nahi?
OSAGAIAK:
- 6 arrautza
- ½ Kg. azukre + azukre hautsa (kafe-errotan ehotutako 2 ontzikada)
- ¼ gurina (manteka: potea 480g-takoa bada, 100g edo 110g) erabiltzea ondo dago.
- ¾ mantekila edo margarina (potoaren arabera (margarina 500g takoa bada, 375g margarina… Hau da, neurriaren ¾).
- Poto bat anisaren esentzia (10g dira) edo koilarakada bat, berdina da.
- 1 legamia poltsatxoa (royal edo horrelakoa)
- 1Kg irina
EGITEKO ERA:
·
Manteka eta mantekila ontzi desberdinetan
urtu eta hozten utzi.
· 6 arrautzetatik, 2ri zuringoa banatu eta
gorde. Beste guztia (4 arrautza oso + 2 gorringo) azukrearekin ondo nahastu.
Bien bitartean, manteka eta mantekila hoztuko ziren eta gehitu arrautza eta
azukreari. Nahastu ondo.
·
Irina poliki bota eta ¾-ak bota ondoren,
orea ezingo da eskuetan hartu; horregatik hurrengo egunera arte laga. Hurrengo
egunean, gelditzen den irinaz eskuetan hartu eta mahai gainean nahastu (irinaz
igurtzi mahaia). Jarraitzen badu eskuetan pegatzen, irin pixka bat gehiago bota,
baina KONTUZ!!! Zenbat eta irin gehiago bota, masa astunagoa geldituko da.
·
Eskuetan batzen duzunean nahastu legamia.
Ondoren esentzia bota eta ondo nahastu. Masa moldatzeko moduan dagoenean, lau
zati berdinetan banatu eta arrabolarekin (rodillo) forma eman eta aurretik
beroturiko labean sartu.
·
Labean 160ºC-tan 30 minutu (gutxi gora-behera) eduki ondoren atera eta gaineko zuria eman. Nahiko azkar gogortzen
da.
GAINEKO ZURIA:
Hasieran arrautzei kendutako zuringoak (2), elur puntura altxatu eta
poliki-poliki 2 ehogailu-kada (molinillo) azukre hauts (glas) bota eta
masa ondo nahastu. Gainean igurtzi.
![]() |
ON EGIN! |
No comments:
Post a Comment